АРХИВА

Ко је на вези

We have 5 guests onlineШКОЛСКЕ НОВИНЕ

Јубилеј Основне школе "Петар Петровић Његош" Врбас - 14. новембар

jubilej16  jubilej17

14. новембра реализована је премијера представе Орао је одлетео....коју је осмислила Славица Величковић, наставница српског језика.

jubilej18

Чланови новинарске секције.

 

Јубилеј Основне школе "Петар Петровић Његош" Врбас - 14.новембар

14. новембра свечано је отворена и изложба ликовних радова коју је организовала ликовна секција под руководством наставнице Марије Русов.
"Радови и креације радова показују креативност ученика који су радили на тему рециклаже и заштите природе. Сви изложени радови доказују, да ученици имају јаку машту, која дочарава њихову креацију..."  рече нам у интервјуу наставница Марија, која је тог дана излагала радове са задовољством.

jubilej11   jubilej12

jubilej13  jubilej14

jubilej15

 

Чланови новинарске секције.

 


 

 

Јубилеј Основне школе "Петар Петровић Његош" Врбас - 8. новембар

 

08. новембра реализовано је вече ритмичких секција.

jubilej6 jubilej7

09. новембра низ програма и активности је настављен са Поп Рок музиком.
„Вече је замишљено тако, да у првом делу вечери наступа Алекса Загорац као солист уз пратњу гитаре, односно гост ученица из Основне Школе 20. октобар Милица Мушикић, такође уз пратњу гитаре, а у наставку програма представила се рок група „Мултигенерација" а након тога журка за ученике седмог и осмог разтеда...- рече водитељ програма наставница музичке културе Ева Касаш, која је и рекла уводну реч и поздравила све присутне госте.

jubilej8  jubilej10  jubilej9

Чланови новинарске секције.

 


 

 

Јубилеј Поводом 65 година постојања и рада Основне школе "Петар Петровић Његош" Врбас

Ове године Основна школа "Петар Петровић Његош" у Врбасу слави 65 година постојања. Поводом тог јубилеја тим за уметничке програме одлучио је, да се припреми низ активности којим ће се представити многостраност ове школе и наравно креативност наставника и ученика.
Бројни разноврсни прогами реализовани су од 01. до 14. новембра.


jubilej1  jubilej2

03. новембра реализована је свечана академија уз пригодан културно - уметнички програм.

У програму је учествовао и познати гуслар, Радован Шојић, који је радо прихватио позив школе.

jubilej3   jubilej5jubilej4

Част нам је било слушати нашег драгог друга, Алексу Загорца који је недавно представљао Врбас на такмичењу Србија у ритму Европе.

 

Чланови новинарске секције


 

 

 Екскурзија ученика осмог разреда

Од 14. - 16. октобра три одељења ученика осмог разреда, били су на ексурзији. Програм екскурзије обухватао је посете музејима, манастирима, конацима, и друге садржаје током пута до Врњачке Бање, где су ученици и наставници пратиоци били смештени у хотел. После саджајних и занимљивих обилазака околине, ученици су уживали у дискотеци у петак и суботу.
„Одушевио нас је програм и знаменитости које смо могли посетити током тродневног путовања. Јесте да је било напорно, али дружење и радост целе екипе је допринело да све доживимо као највећу радост за памћење..." - рече нам у интервјуу наставница Зорка Капша, која је била једна од три  наставника пратиоца.
„Свакако нам је пријала шетња, а и време нам је годило, тако да смо баш уживали. Деца су била добра, за пример. Све је протекло добро... „  каже наставница Весна Павић.
„Трудили смо се да ученицима остану лепе успомене са екскурзије..." - каже Милан Коматина, који је такође био наставник пратилац.


Чланови новинарске секције

Ekskurzija osmaka1  Ekskurzija osmaka2

Ekskurzija osmaka3


 

 

У равници олимп ватра…

То су стихови покојног Композитора Стевана Гереа из Врбаса који је посветио ову песму граду Врбасу пре много година и ова песма је једно време била химна града. Као сваке године и ове године 20. октобра је прослављен дан града Врбаса у центру града пред спомеником . Главни носиоци програма су били ученици спомен школе "20. октобар" који су поред програма славили и дан школе. Музички део програма је одрадила музичка секција и хор Основне Школе "Петар Пертовић Његош" из Вебаса под руководством наставнице Еве Касаш.Поред Химне Државе Боже правда отпевана је и Химна Савеза Бораца.. "Партизан сам.. " увеличали су тачку солисти Јелена Бјеловић, Дарија Божовић. Дарио Монар и Алекса Загорац.
После наступа учеснике су угостили у просторијама Савеза бораца.

Чланови новинарске секције

U-ravnici-olimp-vatra-1 U-ravnici-olimp-vatra-2

U-ravnici-olimp-vatra-3


 

Дечија Недеља

Школске године 2016-2017. програми поводом дечије недеље су од 03. октобра до 09. октобра. Целе недеље су биле разне анимација, активности које су ученици имали у школи и ван школског простора. Наравно ту је и програм за прваке којим су они примљени у Ђачки савез.

У понедељак:
Свечано отварање Дечије недеље у Биоскопу „Југославија" у 10,00 сати на нивоу општине.

Прочитај више ...